Tips voor nieuwe ouders met slaapproblemen

door | aug 16, 2024 | Slapen

De komst van een baby brengt vreugde, maar ook slaapproblemen met zich mee. Het is geen verrassing dat de nachtrust van het gezin aanzienlijk kan worden verstoord. De impact hiervan is groot, zoals u in dit artikel kunt lezen. Terwijl deze slaapproblemen niet eeuwig duren, zijn er toch enkele strategieën die nieuwe ouders kunnen toepassen om toch voldoende rust te krijgen.

Creëer een routine voor minder slaapproblemen

In de eerste zes tot acht weken na de geboorte van uw baby, is het belangrijk om een routine te ontwikkelen voor zowel uw baby als uzelf. Dit helpt niet alleen om wat controle over uw leven terug te krijgen, maar het geeft uw baby ook een gevoel van dag en nacht. Door een consistent patroon van voeding, slaap en activiteiten te volgen, kunt u uw baby helpen om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving en uiteindelijk een regelmatig slaapschema te ontwikkelen.

Maak slaap een prioriteit

Het is essentieel om slaap bovenaan uw prioriteitenlijst te zetten. Wanneer u goed uitgerust bent, heeft u meer energie voor uw gezin, huishouden en andere taken. Probeer wanneer mogelijk te slapen, vooral wanneer uw baby een dutje doet. Gebruik deze momenten om zelf ook even te rusten. Zelfs korte dutjes van 10 tot 20 minuten kunnen helpen om uw energieniveau op peil te houden en slaapproblemen te verminderen.

Zorg voor gezonde gewoontes

Naast slaap is het belangrijk om goed voor uzelf te zorgen door gezonde gewoonten aan te nemen. Eet voedzame maaltijden om uw energie te ondersteunen en maak tijd vrij voor lichte lichaamsbeweging, zelfs als het maar een korte wandeling is. Deze gewoonten kunnen helpen om uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en slaapproblemen op peil te houden tijdens deze drukke tijd.

Investeer in een goed matras om slaapproblemen te verminderen

Een kwalitatief goed matras kan een groot verschil maken bij slaapproblemen. Overweeg om samen met uw partner te investeren in een nieuw matras als uw huidige matras zijn beste tijd heeft gehad. Een comfortabel matras biedt de ondersteuning die u nodig heeft om goed te slapen en uitgerust wakker te worden. Vergeet niet dat een gemiddeld matras vijf tot tien jaar meegaat, dus als uw matras ouder is, is het misschien tijd voor vervanging.

Houd uw baby dichtbij om jullie slaapproblemen te verminderen

Overweeg om uw baby de eerste maanden in uw slaapkamer te laten slapen. Dit maakt het gemakkelijker om snel te reageren op de behoeften van uw baby, zoals voeding of troost, waardoor u zelf ook weer sneller in slaap kunt vallen. Een wiegje naast uw bed kan de slaapproblemen voor zowel u als uw baby verbeteren.

Hoewel de slaapproblemen die gepaard gaan met de zorg voor een pasgeboren baby uitdagend kunnen zijn, kunnen de juiste strategieën en aanpassingen in uw routine u helpen om voldoende rust te krijgen. Door slaap prioriteit te geven, gezonde gewoonten aan te nemen, te investeren in een goed matras en uw baby dichtbij te houden, kunt u deze periode van gebroken nachten beter doorstaan.

Lees ook ons andere artikel over slaapproblemen van baby’s en peuters.

Nieuwe moeder met slaapproblemen, naast slapend kindje

Waarop letten bij een nieuw bed kopen?

Een nieuw bed kopen is een belangrijke investering in uw gezondheid en welzijn. Het kiezen van het juiste bed vraagt om aandacht voor verschillende aspecten, zoals lengte, stevigheid, en persoonlijke behoeften zoals allergieën en fysieke klachten. In dit artikel...

De veelzijdigheid van een ledikant of bedombouw

Wanneer u uw slaapkamer wilt inrichten, biedt een ledikant of bedombouw een geweldige manier om stijl en functionaliteit te combineren. Ledikanten en bedombouwen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en kleuren, wat u de mogelijkheid geeft om uw slaapkamer precies zo...

Belang van een hoofdbord of achterwand

Een hoofdbord, ook wel een achterwand genoemd, is een essentieel onderdeel van uw bed dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit element plaatst u achter uw bed, waardoor uw kussen niet meer direct tegen de muur ligt. Het biedt niet alleen extra comfort, maar maakt het...

40% korting tijdens HERFST gekte 2024!!

Het begin van de herfst wordt bij ErkendMatras®️ met grote kortingen ingeluid. Op al onze speciaal voor u gepersonaliseerde matrassen, toppers en boxsprings krijgt u nu tot en met zondag 22 september 2024 de hoogste EXTRA KORTING van dit gehele Jaar!

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.