Onderzoek naar slaapproblemen: deelnemers gezocht

door | aug 6, 2024 | Slapen

Onderzoek naar slaapproblemen: deelnemers gezocht

Het belang van slaaponderzoek

Onderzoek naar slaapproblemen: deelnemers gezocht. Onder leiding van Prof. Eus van Someren wordt er intensief onderzoek gedaan naar slaapproblemen. Dankzij uw bijdrage begrijpen we steeds beter hoe slaapproblemen ontstaan en hoe we mensen met slaapproblemen beter kunnen helpen. Dit onderzoek biedt een unieke kans om inzicht te krijgen in de oorzaken en mogelijke oplossingen voor slaapproblemen.

Extra onderzoek voor slechte slapers

Sommige slechte slapers kunnen nu deelnemen aan extra onderzoek naar slaapproblemen. In het ‘slapeloosheid en stemming’ onderzoek proberen we te achterhalen waarom slaapproblemen bij sommigen een sterk effect op hun stemming hebben, terwijl het bij anderen minder invloed heeft. We meten hersenactiviteit, gedrag en omgeving om meer inzicht te krijgen in de onderliggende mechanismen van slaapproblemen.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar mensen die minimaal drie keer per week last hebben van slaapproblemen. Om te bepalen of u geschikt bent voor deelname, vragen we u om eerst twee vragenlijsten in te vullen: ‘meedoen aan slapeloosheid en stemming’ en ‘somberheid’. Dit duurt ongeveer 5 minuten tot een half uur. Deelname is geheel vrijblijvend, en u kunt elk moment stoppen zonder opgave van reden.

Wat houdt deelname in?

Het onderzoek naar slaapproblemen loopt over een jaar. Bij de start bezoekt u ons slaaplab in het nederlands herseninstituut in amsterdam voor een hersenscan en een nachtslaapregistratie. Dit biedt een unieke ervaring in misschien wel het meest geavanceerde “hotel” van nederland. U draagt enkele dagen thuis kleine meetapparaatjes om slaapproblemen nauwkeurig te monitoren. Na enkele maanden vragen we u weer om vragenlijsten in te vullen via internet. Sommigen doen thuisoefeningen, en mogelijk wordt er een tweede hersenscan gemaakt.

We houden bij het inplannen van afspraken rekening met uw agenda en vakanties. De start van het onderzoek naar slaapproblemen vindt plaats van maart tot eind juli 2019. Bij afronding van het onderzoek ontvangt u een vergoeding van €230,-, en ook uw reiskosten worden vergoed.

Meer weten over slaapproblemen en hoe een goed boxspring matras kan helpen? Lees hier verder.

Onderzoek naar slaapproblemen: deelnemers gezocht

Waarop letten bij een nieuw bed kopen?

Een nieuw bed kopen is een belangrijke investering in uw gezondheid en welzijn. Het kiezen van het juiste bed vraagt om aandacht voor verschillende aspecten, zoals lengte, stevigheid, en persoonlijke behoeften zoals allergieën en fysieke klachten. In dit artikel...

De veelzijdigheid van een ledikant of bedombouw

Wanneer u uw slaapkamer wilt inrichten, biedt een ledikant of bedombouw een geweldige manier om stijl en functionaliteit te combineren. Ledikanten en bedombouwen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en kleuren, wat u de mogelijkheid geeft om uw slaapkamer precies zo...

Belang van een hoofdbord of achterwand

Een hoofdbord, ook wel een achterwand genoemd, is een essentieel onderdeel van uw bed dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit element plaatst u achter uw bed, waardoor uw kussen niet meer direct tegen de muur ligt. Het biedt niet alleen extra comfort, maar maakt het...

40% korting tijdens HERFST gekte 2024!!

Het begin van de herfst wordt bij ErkendMatras®️ met grote kortingen ingeluid. Op al onze speciaal voor u gepersonaliseerde matrassen, toppers en boxsprings krijgt u nu tot en met zondag 22 september 2024 de hoogste EXTRA KORTING van dit gehele Jaar!

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.