Slaaphouding bij Koppels

door | jul 18, 2024 | Nachtrust, Slapen, Spierklachten

Slaaphoudingen bij Koppels: Hoe Nederlanders Slapen voor een Betere Nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. De slaaphouding die u en uw partner aannemen, kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van uw nachtrust. Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders het liefst met hun rug naar elkaar toe slapen. In deze blog zullen we enkele veelvoorkomende slaaphoudingen tussen koppels bespreken, hoe deze uw nachtrust kunnen beïnvloeden en wat ze over uw relatie kunnen zeggen.

Rug-aan-Rug

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 30% van de Nederlandse echtparen het liefst rug-aan-rug slaapt. Deze slaaphouding biedt meer bewegingsvrijheid en kan helpen om slaapproblemen zoals oververhitting en ongemak te verminderen. Het kan ook duiden op een sterke relatie waarin beide partners zich veilig en onafhankelijk voelen, zonder de behoefte aan voortdurende fysieke aanraking tijdens de nachtrust.

De Lepelhouding

De lepelhouding is ook populair, vooral onder vrouwen. Volgens het onderzoek slaapt 28% van de Nederlandse vrouwen het liefst lepeltje-lepeltje, terwijl 20% van de mannen deze slaaphouding prettig vindt. Deze slaaphouding kan zeer bevorderlijk zijn voor de nachtrust, omdat het een kalmerend effect heeft en geborgenheid en saamhorigheid bevordert. 

De Omstrengeling

Een echtpaar dat in de omstrengelde slaaphouding slaapt, ligt dicht tegen elkaar aan met armen en benen verstrengeld. Hoewel deze slaaphouding zeer intiem is, kan het leiden tot slaapproblemen zoals spierpijn of tintelingen door beperkte bloedcirculatie. 

De Zenhouding

In de zenhouding slapen beide partners apart van elkaar, zonder fysiek contact. Deze slaaphouding kan ideaal zijn voor koppels die verschillende slaappatronen hebben of gevoelig zijn voor verstoringen. Hoewel het minder intiem lijkt, kan deze houding bijdragen aan een betere nachtrust door minder verstoringen en meer persoonlijke ruimte. 

Slaapgewoonten van Nederlanders

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat Nederlanders gemiddeld 7 uur per nacht slapen en dat 60% van de deelnemers tevreden is over de duur van hun nachtrust. De overige 40% zou echter graag langer willen slapen. Verder slaapt 19% van de Nederlanders slecht en ligt vaak te piekeren, terwijl 30% zegt nooit slaapproblemen te hebben of ‘s nachts wakker te liggen. Opvallend is dat de meeste 65-plussers in Nederland beter slapen dan jongeren. Meer dan de helft van de Nederlandse ouderen ligt nooit wakker, terwijl dit onder mensen tussen de 25 en 34 jaar oud slechts een vierde is.

Door aandacht te besteden aan uw slaaphouding en de behoeften van uw partner, kunt u veel voorkomende slaapproblemen verminderen en de kwaliteit van uw nachtrust verbeteren. Een goede nachtrust draagt bij aan een gezondere en gelukkigere relatie.

koppel slapen samen

Hoe houd je je slaapkamer hygiënisch?

Hoe houd je je slaapkamer hygiënisch? Hoe houd je je slaapkamer hygiënisch? Hygiëne in de slaapkamer is cruciaal, vooral in tijden waarin we meer thuis zijn dan ooit. Een schone slaapomgeving bevordert niet alleen een goede nachtrust, maar helpt ook om ongewenste...

Lekker Slapen op het Perfecte Bed

Lekker Slapen op het Perfecte Bed Lekker Slapen op het Perfecte Bed. Goed slapen is essentieel voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een goed bed en matras zijn daarbij cruciaal. Maar wat is een goed bed? Hier zijn enkele tips om het perfecte bed te vinden....

Het meest populaire bed in Nederland

Het meest populaire bed in Nederland Het meest populaire bed in Nederland. In Nederland is de boxspring het meest verkochte type bed, met meer dan 52% van de Nederlanders die dit bed in hun slaapkamer heeft. De populariteit van de boxspring kan worden toegeschreven...

Alleen deze Week – 45% KORTING

De oktober woonmaand is in volle gang en u krijgt nu dan ook alleen deze week 45% korting op alle matrassen, boxsprings & matrastoppers. Dit is inderdaad een stuk hoger dan de al eerder door ErkendMatras® verlaagde prijzen op de ErkendMatras® boxsprings, matrassen & matrastoppers.

Het enorme kortingspektakel is geldig t/m: Zondag 20 oktober 2024

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.