Wat is de meest gezonde slaaphouding?

door | aug 5, 2024 | Nachtrust

Wat is de meest gezonde slaaphouding?

Wat is de meest gezonde slaaphouding? Na een lange dag is er niets fijner dan in bed te kruipen voor een goede nachtrust. De manier waarop u slaapt—uw slaaphouding—kan echter zowel positief als negatief uitwerken op uw lichaam. Maar wat is eigenlijk de meest gezonde slaaphouding? Hier ontdekt u hoe uw slaaphouding uw gezondheid kan beïnvloeden.

Slapen op uw rug

Wanneer u op uw rug slaapt, wordt uw gewicht het meest gelijkmatig over uw lichaam verdeeld. Deze slaaphouding is de beste voor uw ruggengraat en nek, omdat deze in een natuurlijke positie blijven. Bovendien heeft slapen op de rug als bijkomend voordeel dat het minder kans geeft op rimpels in uw gezicht, omdat er geen wrijving is tussen uw huid en het kussen. Het nadeel van deze slaaphouding is echter dat het de kans op snurken en slaapapneu vergroot. Om dit te verminderen, kunt u overwegen een dun hoofdkussen te gebruiken.

Slapen op uw zij

Hoewel slapen op de rug de gezondste slaaphouding is, slapen de meeste mensen op hun zij. Dit is zeker geen slechte keuze, maar het kan wel leiden tot meer drukpunten, vooral op de heup en schouder. Als u gevoelig bent voor deze drukpunten en niet comfortabel op uw rug kunt slapen, kan een traagschuim matras uitkomst bieden. Traagschuim is het enige materiaal dat drukverlagend werkt, waardoor u minder last heeft van slapende ledematen door beknelde zenuwen.

Daarnaast kan de zijde waarop u slaapt een verschil maken. Slapen op de linkerzij bevordert de spijsvertering en vermindert maagzuur. Veel zijslapers gebruiken een kniekussen om het bekken recht te houden en zo de onderrug te ontlasten. Deze slaaphouding zorgt voor minder spanning op de gewrichten en helpt bij het behoud van een goede lichaamshouding tijdens de slaap.

Slapen op uw buik

Slapen op de buik wordt vaak beschouwd als de minst gezonde slaaphouding. Deze slaaphouding dwingt de nekwervels in een onnatuurlijke draai, wat op lange termijn tot nekklachten kan leiden, vooral als u een te hoog kussen gebruikt. Het enige voordeel van buikslapen is dat snurken minder voorkomt. Als buikslaper kunt u het beste kiezen voor een steviger matras om te voorkomen dat u met een holle rug slaapt, wat vaak leidt tot lage rugpijn. Een verouderd of te zacht matras met kuilvorming kan deze problemen verergeren, dus zorg ervoor dat uw matras in goede staat is. Bekijk onze opties voor een nieuw boxspringbed om uw slaapcomfort te verbeteren.

Welke slaaphouding u ook verkiest, het is belangrijk om een matras te hebben dat uw lichaam goed ondersteunt en bijdraagt aan een gezonde slaaphouding. Door de juiste combinatie van matras en slaaphouding kunt u genieten van een rustgevende en herstellende nachtrust.

 

Slaaphouding in bed

Waarop letten bij een nieuw bed kopen?

Een nieuw bed kopen is een belangrijke investering in uw gezondheid en welzijn. Het kiezen van het juiste bed vraagt om aandacht voor verschillende aspecten, zoals lengte, stevigheid, en persoonlijke behoeften zoals allergieën en fysieke klachten. In dit artikel...

De veelzijdigheid van een ledikant of bedombouw

Wanneer u uw slaapkamer wilt inrichten, biedt een ledikant of bedombouw een geweldige manier om stijl en functionaliteit te combineren. Ledikanten en bedombouwen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en kleuren, wat u de mogelijkheid geeft om uw slaapkamer precies zo...

Belang van een hoofdbord of achterwand

Een hoofdbord, ook wel een achterwand genoemd, is een essentieel onderdeel van uw bed dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit element plaatst u achter uw bed, waardoor uw kussen niet meer direct tegen de muur ligt. Het biedt niet alleen extra comfort, maar maakt het...

40% korting tijdens HERFST gekte 2024!!

Het begin van de herfst wordt bij ErkendMatras®️ met grote kortingen ingeluid. Op al onze speciaal voor u gepersonaliseerde matrassen, toppers en boxsprings krijgt u nu tot en met zondag 22 september 2024 de hoogste EXTRA KORTING van dit gehele Jaar!

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.