Spiraal bedbodem: voordelen en nadelen

door | aug 14, 2024 | Overig

Spiraal bedbodem: voordelen en nadelen

Spiraal bedbodem: voordelen en nadelen. De spiraal bedbodem bestaat uit een netwerk van metaaldraden die met elkaar zijn verbonden. Deze bedbodems zijn bekend om hun goede ventilatie en lange levensduur. Ze zijn bijzonder geschikt voor hoogwaardige matrassen zoals pocketveringmatrassen en traagschuimmatrassen.

Soorten spiraalbedbodems

Er zijn twee soorten spiraalbedbodems: de dwarsgespannen bodem en de in de lengte gespannen bodem. Tegenwoordig zijn de meeste spiraalbedbodems dwarsgespannen, terwijl de in de lengte gespannen bodems voornamelijk in de jaren ’70 populair waren. Deze laatste bodems veroorzaakten vaak rugklachten door het doorzakken, wat leidde tot de aanbeveling om hard te slapen. Dit misverstand werd later gecorrigeerd door het gebruik van een plank onder de matras om doorzakken te voorkomen.

Dwarsgespannen spiraalbedbodems

Dwarsgespannen spiraalbedbodems bieden betere ondersteuning en ventilatie dan hun in de lengte gespannen tegenhangers. Ze gaan ook langer mee. Het stalen frame waarin de dwarsgespannen spiralen zijn vastgeklonken, reduceert echter de effectieve breedte van de bedbodem. Bijvoorbeeld, een 80 cm brede spiraalbedbodem heeft effectief nog maar 70 cm breedte, wat kan leiden tot een plaatstalen middengedeelte van ongeveer 10 cm bij twee bodems naast elkaar. Dit kan invloed hebben op het ligcomfort en de levensduur van het matras.

Elektrosmog

Het gebruik van metaal in bedbodems en matrassen kan de elektromagnetische straling, ook wel elektrosmog genoemd, verhogen. Afhankelijk van de gevoeligheid voor deze straling, kunnen er negatieve effecten zijn op het welzijn. Dit is iets om in overweging te nemen bij de keuze van een bedbodem.

Levensduur

Een spiraalbedbodem heeft een levensduur van ongeveer 20 jaar. Ondanks hun lange levensduur en voordelen, kan het kiezen van een spiraalbedbodem voor een hoogwaardig matras nog steeds een compromis zijn, vergelijkbaar met het serveren van een michelin-diner op plastic borden.

Voor de beste matrassen en boxsprings in zijn klasse, bekijk deze links: matrassen | boxsprings.

Spiraal bedbodem: voordelen en nadelen

Waarop letten bij een nieuw bed kopen?

Een nieuw bed kopen is een belangrijke investering in uw gezondheid en welzijn. Het kiezen van het juiste bed vraagt om aandacht voor verschillende aspecten, zoals lengte, stevigheid, en persoonlijke behoeften zoals allergieën en fysieke klachten. In dit artikel...

De veelzijdigheid van een ledikant of bedombouw

Wanneer u uw slaapkamer wilt inrichten, biedt een ledikant of bedombouw een geweldige manier om stijl en functionaliteit te combineren. Ledikanten en bedombouwen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en kleuren, wat u de mogelijkheid geeft om uw slaapkamer precies zo...

Belang van een hoofdbord of achterwand

Een hoofdbord, ook wel een achterwand genoemd, is een essentieel onderdeel van uw bed dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit element plaatst u achter uw bed, waardoor uw kussen niet meer direct tegen de muur ligt. Het biedt niet alleen extra comfort, maar maakt het...

40% korting tijdens HERFST gekte 2024!!

Het begin van de herfst wordt bij ErkendMatras®️ met grote kortingen ingeluid. Op al onze speciaal voor u gepersonaliseerde matrassen, toppers en boxsprings krijgt u nu tot en met zondag 22 september 2024 de hoogste EXTRA KORTING van dit gehele Jaar!

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.