Het belang van certificeringen voor matrassen

door | okt 1, 2024 | Matrassen, Slapen

Het belang van certificeringen voor matrassen

Het belang van certificeringen voor matrassen. Certificeringen en keurmerken voor matrassen zijn cruciaal, omdat ze veiligheid en kwaliteit waarborgen. De afgelopen jaren hebben het Meldpunt Gezondheid en Milieu en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) steeds meer meldingen ontvangen van mensen die gezondheidsklachten ervaren na de aanschaf van een nieuw matras. Veelvoorkomende klachten zijn hoofdpijn, duizeligheid, huidirritatie en een algemeen ziek gevoel. Het is belangrijk om te beseffen dat veel matrassen schadelijke chemische stoffen bevatten, die gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Bij het kopen van een nieuw matras is het daarom essentieel om te kiezen voor een gecertificeerd product.

Gifvrije, gecertificeerde matrassen

De relevantie van certificeringen voor matrassen neemt toe, vooral door de groeiende import uit landen zoals China. Matrassen uit deze regio worden soms behandeld met giftige gassen, zoals methylbromide en 1,2-dichloorethaan, om insecten te bestrijden. Zelfs al worden deze matrassen in plastic verpakt, ze kunnen schadelijke dampen absorberen.

Bij ErkendMatras produceren we matrassen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Al onze producten zijn gecertificeerd en garanderen een veilige slaapomgeving. We streven ernaar om matrassen te vervaardigen met zo min mogelijk milieubelastende materialen. Onze matrassen zijn gecertificeerd met onder andere:

Certipur certificering

Het CertiPUR-label is essentieel voor koudschuim en traagschuim. Dit label waarborgt de veiligheid en milieuprestaties van het product en bevestigt dat het in Europa is geproduceerd. Alleen producenten die voldoen aan strikte eisen mogen dit label dragen.

HygCen certificaat

Dit certificaat garandeert dat onze matrassen volledig vrij zijn van giftige stoffen. Het HygCen certificaat komt van een internationaal erkend testlab dat zich richt op hygiëne en veiligheid.

Öko-Tex keurmerk

Het Öko-Tex keurmerk test op meer dan 100 verschillende schadelijke stoffen en biedt zelfs bescherming voor baby’s. Dit keurmerk gaat verder dan wettelijke vereisten en waarborgt de gezondheid van gebruikers.

CE keurmerk

Met het CE-label bevestigen we dat onze matrassen voldoen aan de Europese richtlijnen op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu.

Het belang van certificeringen voor kindermatrassen

Bij de keuze voor baby- en kindermatrassen is het extra belangrijk dat deze vrij zijn van schadelijke stoffen. Kinderen brengen veel tijd in bed door, waardoor een ‘schone’ en veilige matras essentieel is. Bij ErkendMatras zorgen we ervoor dat onze kindermatrassen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, zodat u gerust kunt zijn over de gezondheid van uw kinderen.

Voor meer informatie over de veiligheid van matrassen, lees onze artikelen over waarom polyether kindermatrassen niet aan te raden zijn en waarom geen pocket kindermatras kiezen

Kies voor veiligheid en kwaliteit met ErkendMatras!

bed

Hoe houd je je slaapkamer hygiënisch?

Hoe houd je je slaapkamer hygiënisch? Hoe houd je je slaapkamer hygiënisch? Hygiëne in de slaapkamer is cruciaal, vooral in tijden waarin we meer thuis zijn dan ooit. Een schone slaapomgeving bevordert niet alleen een goede nachtrust, maar helpt ook om ongewenste...

Lekker Slapen op het Perfecte Bed

Lekker Slapen op het Perfecte Bed Lekker Slapen op het Perfecte Bed. Goed slapen is essentieel voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een goed bed en matras zijn daarbij cruciaal. Maar wat is een goed bed? Hier zijn enkele tips om het perfecte bed te vinden....

Het meest populaire bed in Nederland

Het meest populaire bed in Nederland Het meest populaire bed in Nederland. In Nederland is de boxspring het meest verkochte type bed, met meer dan 52% van de Nederlanders die dit bed in hun slaapkamer heeft. De populariteit van de boxspring kan worden toegeschreven...

WOONMAAND kortingen tot 45%

Ook bij ErkendMatras® is de jaarlijkse woonmaand weer een feit. Dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren met grote korting! Op al onze speciaal voor u gepersonaliseerde matrassen

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.