€75,- EXTRA KORTING. Gebruik code: ERKEND75

€75 ,-  EXTRA KORTING.
Gebruik code: ERKEND75

Matras

door | aug 10, 2022 | Matrassen

Matras

Als u bent zoals ik, brengt u een derde van uw leven in bed door. Dit betekent dat de kwaliteit van uw matras rechtstreeks verband houdt met hoe uitgerust, energiek en productief u bent gedurende de dag. Een goede nachtrust betekent meer energie en minder stress! Maar wat maakt een goede matras? Dat hangt van verschillende factoren af: de dikte van de matras, de hardheidsgraad en het materiaaltype. In dit artikel leggen we u alles uit over matrassen voor uw beste nachtrust ooit:

De juiste matras

Bij het kiezen van een matras is comfort het belangrijkst. Hoewel het moeilijk kan zijn om de juiste matras te vinden, is het de moeite waard omdat er veel voordelen verbonden zijn aan het slapen op de juiste matras. Als u de juiste matras heeft, wordt u fris wakker en bent u klaar voor een nieuwe dag. U zult ook merken dat uw rug en nek minder stijf aanvoelen dan toen u nog op een oncomfortabele ondergrond sliep. Het belangrijkste bij het vinden van een eigen bed is dat het goed bij uw lichaamstype past, zodat het alle delen van uw lichaam zo goed mogelijk ondersteunt en toch voldoende lucht doorlaat gedurende de nacht, zodat u niet oververhit raakt of overmatig zweet tijdens de slaapuren.

 

De perfecte slaap

Slaap is essentieel voor uw gezondheid en welzijn. Het is het moment waarop uw lichaam zichzelf herstelt, nieuwe energie opdoet en de stress van de dag verwerkt. Zonder slaap bent u moe en prikkelbaar; met slaap voelt u zich fris en energiek. 
Een goede nachtrust kan:

 • uw risico op hart- en vaatziekten verlagen door het HDL-cholesterolgehalte (het “goede” cholesterol) te verhogen en het LDL-cholesterolgehalte (het “slechte” cholesterol) te verlagen
 • verbetert concentratie en focus
 • verminderen stress niveaus
 • stopt spierpijn door overbelasting
 • verhoogt de stofwisseling met maar liefst 3%. Dit kan u helpen om ongewenste kilo’s kwijt te raken

 

Vier tips voor het kopen van een goede matras

 • De matras moet comfortabel zijn
 • De matras moet ondersteunend zijn
 • De matras moet ademend zijn
 • De matras moet duurzaam zijn

 

Neem de tijd en ga liggen

Wanneer u een matras overweegt, is het het beste om eerst uw opties te overwegen. Neem de tijd om het volgende te overwegen:

 • Wat voor soort ondersteuning heb je nodig?
 • Hoeveel weegt u?
 • Slaapt uw partner warm of koud?
 • Geeft u de voorkeur aan een stevig of zacht oppervlak?

 

Wanneer kunt u een nieuw matras kopen?

Het is belangrijk te weten wanneer u een nieuw matras kunt kopen.

 • Als u pijn begint te voelen.
 • Als uw slaapkwaliteit achteruit gaat.
 • Als u uw levensstijl verandert (bv. als u meer gaat bewegen).
 • Als u verhuist, vooral als het een behoorlijke afstand is van het oude huis en de matras van daar was. In het nieuwe huis hebt u misschien ander beddengoed en dat kan invloed hebben op hoe goed de matras voor u presteert en hoe lang hij meegaat.
 • Wanneer uw partner verandert: of het nu door gewichtstoename of -afname, zwangerschap of geboorte van een kind, ongeval of ziekte die ziekenhuisopname vereist – al deze dingen kunnen invloed hebben op hoe comfortabel ze zijn op een gedeeld bed terwijl ze herstellen en samen herstellen als onderdeel van het genezingsproces (en dit omvat zowel emotioneel als fysiek herstel).

Een goede nachtrust is een van de belangrijkste factoren voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. We brengen acht uur slapend door, dus we moeten geen tijd verliezen met het kopen van een slecht matras. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten om uit te kiezen en we hebben hieronder een aantal tips voor u op een rijtje gezet over hoe u de juiste kunt vinden voor uzelf of uw gezinsleden!

 

Wanneer kunt u een nieuw matras kopen?

Beste matras bij slecht slapen

Beste matras bij slecht slapen Slecht slapen, het overkomt velen Niets is zo vervelend als slecht slapen en u bent zeker niet de enige die hier last van heeft. Vele mensen slapen niet goed en krijgen niet de juiste nachtrust. Wanneer u slecht slaapt heeft dit een...

Koudschuim matras

Koudschuim matras Een koudschuim matras biedt een unieke combinatie van ondersteuning, comfort en duurzaamheid. Het schuim is koud getemperd om zijn stevige gevoel te bereiken, maar het reageert nog steeds genoeg om geweldige drukverlichting te bieden. Omdat het...

Matras op maat

Matras op maat Bij ErkendMatras geloven we dat iedereen goed moet kunnen slapen. Daarom bieden wij op maat gemaakte matrassen aan die precies aan uw behoeften voldoen. We nemen uw maten op en maken dan een matras die u de perfecte nachtrust zal geven. Waarom een...

Voorwaarden

U krijgt €75,- EXTRA korting bij bestelling van een twijfelaar of tweepersoons matras en/of €75,- EXTRA korting op een twijfelaar of tweepersoons boxspring. Deze korting komt boven op de al eerder verlaagde prijzen! Bij aanschaf van een enkel matras of enkele boxspring krijgt u met deze code €37,50 extra korting.

Activeer de code in de checkout nadat u op 'voeg toe aan winkelwagen' hebt geklikt om uw korting te activeren.

Kiest u voor het topmatras dan krijgt u 5% EXTRA korting boven op de ook voor het ErkendMatras® topmatras al eerder verlaagde prijzen.

Deze actie is geldig t/m
Call Now Button