Lage rugpijn

door | aug 10, 2022 | Rugklachten

Lage rugpijn

Lage rugpijn is een veel voorkomend probleem, waar tot 80% van de mensen op een bepaald moment in hun leven last van heeft. Het wordt veroorzaakt door een groot aantal factoren en kan verschillende oorzaken hebben. Een goede houding en het gebruik van ergonomische apparatuur om uw lichaamsgewicht te ondersteunen, helpen lage rugpijn voorkomen. Maar als u al last hebt van lage rugpijn, kan het de moeite waard zijn om een antizwaartekrachtmatras met speciale ondersteuningstechnologie uit te proberen, die uw wervelkolom tijdens de slaap helpt uitlijnen.

Oorzaken

Lage rugpijn kan door veel dingen veroorzaakt worden, waaronder:

  • Een slechte matras
  • Stress, gebrek aan beweging of een slechte houding
  • Medische aandoeningen zoals artritis
  • Letsel

Hoe een matras lage rugpijn beïnvloedt

Matrascomfort is een subjectief iets. Terwijl sommige mensen hun matras te zacht vinden, vinden anderen hem te hard. Sommige mensen slapen beter op traagschuim dan op springveren matrassen. Het juiste matras voor de één kan de verkeerde keuze zijn voor de ander.

Er zijn veel verschillende soorten matrassen verkrijgbaar, dus het kan zijn dat u er een paar moet proberen voordat u er een vindt die aan uw wensen en voorkeuren voldoet. Uw arts kan u een bepaald type matras aanraden als hij of zij denkt dat het u zal helpen bij rugklachten.

Oude matrassen kunnen na verloop van tijd hun stevigheid verliezen doordat de materialen waaruit de ondersteunende elementen van het bed bestaan (zoals veren) door het gebruik worden afgebroken. Als uw matras ouder is dan 10 jaar, kunt u overwegen hem te vervangen door een nieuw exemplaar van meer ondersteunend materiaal.

Kleinere mensen slapen meestal beter op kleinere matrassen; wie extra ruimte nodig heeft, kan beter iets groter dan king size nemen (bijvoorbeeld: California king).

Grotere mensen hebben vaak grotere bedden nodig; dit geldt vooral als ze rugklachten hebben, omdat grotere bedden helpen het gewicht gelijkmatig over een groter oppervlak te verdelen in plaats van al dat gewicht op één kleine plek te concentreren (uw heupen).

Kies een nieuw matras als u last heeft van lage rugpijn

Als u last heeft van lage rugpijn, kan de matras waarop u slaapt bijdragen aan uw ongemak. Om te bepalen of dit het geval is, kunt u twee weken lang uw slaapgewoonten bijhouden. Maak daarna de balans op van het aantal keren per week dat u wakker wordt met pijn of dat u zich te moe voelt om aan de dag te beginnen. Als dat meer dan eens per twee weken is, kunt u overwegen uw beddengoed aan te passen.

Als het dus tijd is voor een nieuw matras, winkel dan online bij ErkendMatras! – goedkoper dan in de winkel!

Lage rugpijn is een van de meest voorkomende kwalen in Nederland. Gelukkig zijn er veel dingen die u kunt doen om uw klachten te verlichten en te voorkomen dat ze erger worden. Een matras is een van die dingen! Als u last heeft van rugpijn, kunt u overwegen uw huidige matras te vervangen door een nieuw exemplaar dat meer steun en comfort biedt.

 

Hoe kan een matras helpen bij lage rugpijn

Pijn tussen schouderbladen

Pijn tussen schouderbladen U wordt wakker met pijn tussen schouderbladen. Dit kan een symptoom zijn van veel gezondheidsproblemen, dus het is belangrijk te begrijpen wat de oorzaak kan zijn en een oplossing te vinden. Matras kwaliteit Als u last hebt van pijn tussen...

Rugpijn na slapen

Rugpijn na slapen Rugpijn komt veel voor: ongeveer 80% van de volwassenen heeft er op een bepaald moment in zijn leven last van. Het kan worden veroorzaakt door verschillende problemen, waaronder een slechte houding of slaapgewoonten. Bij rugpijn na slapen, zijn er...

Pijn in onderrug en heupen na slapen

Pijn in onderrug en heupen na slapen Je wordt wakker met een zere rug. Je hebt heerlijk geslapen, en je bent fris maar stijf. Maar waarom? Er zijn een paar redenen voor dit veel voorkomende fenomeen die gemakkelijk kunnen worden opgelost met een paar eenvoudige...

Gebruik code: 22-25APRIL

Alleen maandag 22 t/m donderdag 25 april 2024 krijgt u bovenop de 25% korting nog eens een extra KORTING van 10% + gratis hoofdkussen(s)!!

De extra 10% geldt voor alle boxsprings, matrassen en toppers. De gratis kussen(s) i.v.m. de hoge waarde alleen voor boxsprings en matrassen.

GRATIS CADEAU
* Tot 120 cm breed 1 x aanpasbaar kussen t.w.v. €119,00
* Vanaf 120 cm breed 2 x aanpasbaar kussen t.w.v. €238,00

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.