Waarom we graag zeggen hoe moe we zijn

door | aug 21, 2024 | Overig

Waarom we graag zeggen hoe moe we zijn

Waarom we graag zeggen hoe moe we zijn. Vermoeidheid lijkt tegenwoordig een statussymbool te zijn. Volgens het tijdschrift Grazia geeft vermoeidheid aan hoe druk en succesvol je bent. Vraag iemand hoe het gaat, en de kans is groot dat je hoort: “Goed, maar wel een beetje moe.” Maar waarom willen mensen dit zo graag delen?

Vermoeidheid als statussymbool

Vermoeidheid is niet alleen een teken van drukte, maar ook een manier om aan te tonen dat je alles onder controle hebt. Succes en vermoeidheid lijken hand in hand te gaan, zoals Sheryl Sandberg, topvrouw bij Facebook, laat zien. Ze heeft een indrukwekkende carrière, is moeder, schrijft boeken en geeft inspiratiespeeches. Dit alles doet ze met de hulp van een nanny, maar het harde werken en de bijbehorende vermoeidheid horen erbij, zo stelt Sandberg.

Vermoeidheid: status of excuus?

Hoewel vermoeidheid status kan verlenen, is het tegenwoordig zo wijdverspreid dat het nauwelijks nog als bijzonder wordt gezien. Iedereen lijkt moe te zijn, waardoor het misschien meer een excuus is geworden. Een excuus om niet altijd alle verplichtingen na te komen, zoals het opruimen van het huis of het bijwonen van een feestje. Vermoeidheid biedt een verdedigbaar argument om even een pauze te nemen.

Lees ook: Slaapgebrek: een stille moordenaar en ontdek hoe belangrijk voldoende rust is voor je gezondheid.

Vrouwen en vermoeidheid

Voor vrouwen kan vermoeidheid ook een manier zijn om een legitieme pauze te rechtvaardigen. Ondanks dat mannen tegenwoordig meer helpen in het huishouden, doen vrouwen nog steeds 70% van het werk thuis. Zelfs als vrouwen de kostwinner zijn, blijft 55% van de huishoudelijke taken op hun schouders rusten. Deze mentale belasting, gecombineerd met multitasking, zorgt ervoor dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen—ongeveer 20 minuten extra per dag.

Tip van Sheryl Sandberg: “Verdeel de huishoudelijke taken evenredig.” Zo kun je als vrouw die extra 20 minuten slaap pakken die je hard nodig hebt.

Bezoek onze website voor meer informatie over hoe je slaapkwaliteit kunt verbeteren: Hoeveel slaap heeft een volwassene echt nodig?.

Waarom we graag zeggen hoe moe we zijn

Waarop letten bij een nieuw bed kopen?

Een nieuw bed kopen is een belangrijke investering in uw gezondheid en welzijn. Het kiezen van het juiste bed vraagt om aandacht voor verschillende aspecten, zoals lengte, stevigheid, en persoonlijke behoeften zoals allergieën en fysieke klachten. In dit artikel...

De veelzijdigheid van een ledikant of bedombouw

Wanneer u uw slaapkamer wilt inrichten, biedt een ledikant of bedombouw een geweldige manier om stijl en functionaliteit te combineren. Ledikanten en bedombouwen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en kleuren, wat u de mogelijkheid geeft om uw slaapkamer precies zo...

Belang van een hoofdbord of achterwand

Een hoofdbord, ook wel een achterwand genoemd, is een essentieel onderdeel van uw bed dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit element plaatst u achter uw bed, waardoor uw kussen niet meer direct tegen de muur ligt. Het biedt niet alleen extra comfort, maar maakt het...

40% korting tijdens HERFST gekte 2024!!

Het begin van de herfst wordt bij ErkendMatras®️ met grote kortingen ingeluid. Op al onze speciaal voor u gepersonaliseerde matrassen, toppers en boxsprings krijgt u nu tot en met zondag 22 september 2024 de hoogste EXTRA KORTING van dit gehele Jaar!

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.