Waarom we graag zeggen hoe moe we zijn

door | aug 21, 2024 | Overig

Waarom we graag zeggen hoe moe we zijn

Waarom we graag zeggen hoe moe we zijn. Vermoeidheid lijkt tegenwoordig een statussymbool te zijn. Volgens het tijdschrift Grazia geeft vermoeidheid aan hoe druk en succesvol je bent. Vraag iemand hoe het gaat, en de kans is groot dat je hoort: “Goed, maar wel een beetje moe.” Maar waarom willen mensen dit zo graag delen?

Vermoeidheid als statussymbool

Vermoeidheid is niet alleen een teken van drukte, maar ook een manier om aan te tonen dat je alles onder controle hebt. Succes en vermoeidheid lijken hand in hand te gaan, zoals Sheryl Sandberg, topvrouw bij Facebook, laat zien. Ze heeft een indrukwekkende carrière, is moeder, schrijft boeken en geeft inspiratiespeeches. Dit alles doet ze met de hulp van een nanny, maar het harde werken en de bijbehorende vermoeidheid horen erbij, zo stelt Sandberg.

Vermoeidheid: status of excuus?

Hoewel vermoeidheid status kan verlenen, is het tegenwoordig zo wijdverspreid dat het nauwelijks nog als bijzonder wordt gezien. Iedereen lijkt moe te zijn, waardoor het misschien meer een excuus is geworden. Een excuus om niet altijd alle verplichtingen na te komen, zoals het opruimen van het huis of het bijwonen van een feestje. Vermoeidheid biedt een verdedigbaar argument om even een pauze te nemen.

Lees ook: Slaapgebrek: een stille moordenaar en ontdek hoe belangrijk voldoende rust is voor je gezondheid.

Vrouwen en vermoeidheid

Voor vrouwen kan vermoeidheid ook een manier zijn om een legitieme pauze te rechtvaardigen. Ondanks dat mannen tegenwoordig meer helpen in het huishouden, doen vrouwen nog steeds 70% van het werk thuis. Zelfs als vrouwen de kostwinner zijn, blijft 55% van de huishoudelijke taken op hun schouders rusten. Deze mentale belasting, gecombineerd met multitasking, zorgt ervoor dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen—ongeveer 20 minuten extra per dag.

Tip van Sheryl Sandberg: “Verdeel de huishoudelijke taken evenredig.” Zo kun je als vrouw die extra 20 minuten slaap pakken die je hard nodig hebt.

Bezoek onze website voor meer informatie over hoe je slaapkwaliteit kunt verbeteren: Hoeveel slaap heeft een volwassene echt nodig?.

Waarom we graag zeggen hoe moe we zijn

Hoe houd je je slaapkamer hygiënisch?

Hoe houd je je slaapkamer hygiënisch? Hoe houd je je slaapkamer hygiënisch? Hygiëne in de slaapkamer is cruciaal, vooral in tijden waarin we meer thuis zijn dan ooit. Een schone slaapomgeving bevordert niet alleen een goede nachtrust, maar helpt ook om ongewenste...

Lekker Slapen op het Perfecte Bed

Lekker Slapen op het Perfecte Bed Lekker Slapen op het Perfecte Bed. Goed slapen is essentieel voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een goed bed en matras zijn daarbij cruciaal. Maar wat is een goed bed? Hier zijn enkele tips om het perfecte bed te vinden....

Het meest populaire bed in Nederland

Het meest populaire bed in Nederland Het meest populaire bed in Nederland. In Nederland is de boxspring het meest verkochte type bed, met meer dan 52% van de Nederlanders die dit bed in hun slaapkamer heeft. De populariteit van de boxspring kan worden toegeschreven...

DEZE WEEK 40% tot 70%

Alleen deze week geeft ErkendMatras®, in navolging en volledige overtreffing van Black Friday en alle andere acties het afgelopen jaar nu de hoogste kortingen weg van geheel 2024!!

Op alle artikelen gelden alleen deze week kortingen van 40% tot wel 70%!

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.