Het beste matras voor uw slaap en gezondheid

door | aug 16, 2024 | Matrassen

U zou vast geen marathon lopen zonder de juiste schoenen, en net zo belangrijk is het kiezen van een goed matras voor uw slaap en gezondheid. Hoewel we gemiddeld een derde van ons leven slapen, besteden velen van ons weinig aandacht aan het kiezen van een echt goed matras. Ondanks het besef van het belang van een comfortabele matras, wordt dit vaak als ondergeschikt beschouwd. Uit een enquête van 2011 door de Nationale Stichting van de Slaap bleek dat 92 procent van de mensen een comfortabele matras belangrijk vindt voor een goede nachtrust.

Een kwalitatief matras speelt een cruciale rol in uw welzijn. Het draagt bij aan een beter immuunsysteem en helpt u om helderder en energieker te functioneren. Een slecht matras kan echter leiden tot nek- en rugklachten, wat uw slaap en algemene gezondheid negatief beïnvloedt.

Lees hier meer over de rol van slaap in mentale gezondheid.

Het effect van een nieuw matras op stress

Onderzoek uit 2009 heeft aangetoond dat het vervangen van een oud matras door een nieuw exemplaar kan leiden tot een significant lager stressniveau. In dit onderzoek sliepen 59 gezonde proefpersonen 28 nachten op oude matrassen en daarna 28 nachten op nieuwe matrassen. De resultaten toonden aan dat het nieuwe matras zorgde voor een merkbare afname in stress en een verbeterde algehele ontspanning.

Allergieën en uw matras

Een ander belangrijk aspect is de mogelijkheid van allergieën veroorzaakt door uw matras. Huisstofmijten, die zich voeden met dode huidcellen en stof, leven vaak in matrassen en boxsprings. Ongeveer 20 miljoen Amerikanen zijn allergisch voor deze mijten, wat vooral problematisch is voor mensen met astma. Het is raadzaam om lakens en kussenslopen regelmatig in warm water (60 graden of meer) te wassen om huisstofmijt te verwijderen. Hoewel de tijk van sommige matrassen gewassen kan worden, is de matraskern meestal moeilijk schoon te maken. Het regelmatig uitzuigen van de matras kan helpen om allergieën te verminderen.

Juiste hardheid van het matras

Wat betreft de hardheid van een matras, zijn er geen gestandaardiseerde definities. Wat als zacht wordt ervaren door een persoon van 125 kg kan door iemand van 70 kg als zacht of juist hard worden beschouwd. Het is belangrijk om een matras te testen om te bepalen welke hardheid voor u het beste is, omdat dit sterk afhangt van persoonlijke voorkeur en lichaamsgewicht.

Wanneer uw matras vervangen?

U moet uw matras vervangen als u merkt dat u niet goed slaapt of bij kuilvorming, die vaak niet direct zichtbaar is. Kuilvorming kan leiden tot een ergonomisch verkeerde houding en rugpijn. Als u merkt dat u beter slaapt buiten uw eigen bed of elke ochtend met een stijve rug wakker wordt, is het tijd om uw matras te vervangen. Het investeren in een kwalitatief matras kan uw slaap verbeteren en uw algehele welzijn bevorderen.

Lees hier meer over de risico’s van slapen op een oud matras.

Hand op matras

Waarop letten bij een nieuw bed kopen?

Een nieuw bed kopen is een belangrijke investering in uw gezondheid en welzijn. Het kiezen van het juiste bed vraagt om aandacht voor verschillende aspecten, zoals lengte, stevigheid, en persoonlijke behoeften zoals allergieën en fysieke klachten. In dit artikel...

De veelzijdigheid van een ledikant of bedombouw

Wanneer u uw slaapkamer wilt inrichten, biedt een ledikant of bedombouw een geweldige manier om stijl en functionaliteit te combineren. Ledikanten en bedombouwen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en kleuren, wat u de mogelijkheid geeft om uw slaapkamer precies zo...

Belang van een hoofdbord of achterwand

Een hoofdbord, ook wel een achterwand genoemd, is een essentieel onderdeel van uw bed dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit element plaatst u achter uw bed, waardoor uw kussen niet meer direct tegen de muur ligt. Het biedt niet alleen extra comfort, maar maakt het...

40% korting tijdens HERFST gekte 2024!!

Het begin van de herfst wordt bij ErkendMatras®️ met grote kortingen ingeluid. Op al onze speciaal voor u gepersonaliseerde matrassen, toppers en boxsprings krijgt u nu tot en met zondag 22 september 2024 de hoogste EXTRA KORTING van dit gehele Jaar!

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.