Alles wat u moet weten over traagschuim matrassen

door | aug 11, 2024 | Matrassen

Alles wat u moet weten over traagschuim matrassen

Wat is traagschuim?

Alles wat u moet weten over traagschuim matrassen. Traagschuim is een innovatief schuim dat zich aanpast aan uw lichaamswarmte, waardoor het matras zich precies vormt naar de contouren van uw lichaam. Dit zorgt voor een unieke slaapervaring waarbij drukpunten worden verminderd en het lijkt alsof u zweeft. Dankzij de gelijkmatige gewichtsverdeling voorkomt traagschuim afknelling van de bloedcirculatie en bevordert het een goede ergonomie. Voor een gedetailleerde vergelijking van matrassen kunt u terecht bij ErkendMatras®.

Herkomst en eigenschappen van traagschuim

Traagschuim, ook wel nasa-schuim genoemd, werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart. Het schuim reageert langzaam op temperatuurveranderingen, wat betekent dat het traagschuim zich langzaam aanpast aan uw lichaam en weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm zodra u opstaat. Bij het vergelijken van matrassen is het belangrijk om de kwaliteit van het traagschuim te beoordelen. Bekijk de keuze voor boxspring om de beste optie te vinden.

Opbouw en kwaliteit van traagschuim matrassen

Een traagschuim matras bestaat uit meerdere lagen, waarbij de bovenste laag van traagschuim is. Deze laag biedt geen veerkracht, dus een goede ondersteuning komt van de onderlaag, zoals koudschuim of pocketveren. De kwaliteit van traagschuim kan sterk variëren. Bij het vergelijken van verschillende traagschuim matrassen is het cruciaal om te letten op de open-celstructuur van het schuim, wat zorgt voor een goede ventilatie. Ideaal traagschuim moet reageren op temperatuurveranderingen net boven de normale lichaamstemperatuur (circa 29 graden) om optimaal te functioneren.

Voordelen en nadelen van traagschuim

Traagschuim matrassen bieden uitmuntend ligcomfort door hun drukverlagende eigenschappen en de gelijkmatige ondersteuning. Ze zijn bijzonder geschikt voor mensen met lichamelijke klachten zoals reuma of chronische pijn, omdat ze de druk op gevoelige zones verlichten. Echter, traagschuim kan warm aanvoelen en kan de bewegingen van een partner in bed minder goed absorberen, afhankelijk van de densiteit en gebruikte materialen.

Tips voor kiezen en onderhouden

Bij het vergelijken van traagschuim matrassen is het belangrijk om te letten op de densiteit van het schuim en de kwaliteit van de dragerlaag. Een matras met een densiteit van rond de 50 kg/m³ en een koudschuim drager biedt vaak de beste balans tussen comfort en ondersteuning. Kies ook voor een natuurlijke tijk van bijvoorbeeld tencel of bamboe om de ventilatie te verbeteren en de warmte te verminderen. Voor een grondige vergelijking van de beste matrassen kunt u ErkendMatras raadplegen.

Alles wat u moet weten over traagschuim matrassen

Waarop letten bij een nieuw bed kopen?

Een nieuw bed kopen is een belangrijke investering in uw gezondheid en welzijn. Het kiezen van het juiste bed vraagt om aandacht voor verschillende aspecten, zoals lengte, stevigheid, en persoonlijke behoeften zoals allergieën en fysieke klachten. In dit artikel...

De veelzijdigheid van een ledikant of bedombouw

Wanneer u uw slaapkamer wilt inrichten, biedt een ledikant of bedombouw een geweldige manier om stijl en functionaliteit te combineren. Ledikanten en bedombouwen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en kleuren, wat u de mogelijkheid geeft om uw slaapkamer precies zo...

Belang van een hoofdbord of achterwand

Een hoofdbord, ook wel een achterwand genoemd, is een essentieel onderdeel van uw bed dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit element plaatst u achter uw bed, waardoor uw kussen niet meer direct tegen de muur ligt. Het biedt niet alleen extra comfort, maar maakt het...

40% korting tijdens HERFST gekte 2024!!

Het begin van de herfst wordt bij ErkendMatras®️ met grote kortingen ingeluid. Op al onze speciaal voor u gepersonaliseerde matrassen, toppers en boxsprings krijgt u nu tot en met zondag 22 september 2024 de hoogste EXTRA KORTING van dit gehele Jaar!

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.