Schouderpijn

door | aug 16, 2022 | Spierklachten

Schouderpijn

Uw schouders zijn essentieel in uw dagelijks leven. Ze helpen u reiken, duwen, tillen en trekken. En dat heeft ook invloed op de kwaliteit van uw slaap.

Je beseft het misschien niet, maar je gebruikt je schouders voor zowat alles. Ze helpen je reiken, duwen, tillen en trekken.

Je beseft het misschien niet, maar je gebruikt je schouders voor zowat alles. Ze helpen je reiken, duwen, tillen en trekken. Ze helpen zelfs uw lichaam te stabiliseren en de rest van uw gewrichten op hun plaats te houden terwijl u beweegt.

Wanneer deze gewrichten geblesseerd of overbelast raken, kunnen ze pijn veroorzaken. Schouderpijn is zelfs een van de meest voorkomende redenen waarom patiënten naar de dokter gaan!

Hier zijn enkele dingen die u moet weten over schouderpijn:

  • Een slechte houding kan leiden tot schouderpijn.
  • Overbelastingsblessures komen vaak voor bij sporters en mensen die vaak met hun armen boven hun hoofd werken (zoals koks of hairstylisten).
  • Letsel-gerelateerde problemen zijn onder andere artritis en rotator cuff scheuren

De juiste matras en kussen kunnen het verschil maken.

Het juiste matras en kussen kunnen een groot verschil maken voor uw schouderpijn. Als u op uw rug slaapt, wilt u dat de matras uw schouders ondersteunt, zodat ze er niet in wegzakken en overbelast raken. Aan de andere kant, als u op uw buik of zij slaapt, zal een stevig kussen helpen om uw nek in lijn te houden met de rest van uw ruggengraat.

Ze moeten ondersteuning bieden en tegelijkertijd de druk op pijnlijke plekken verlichten, zodat u zich zonder pijn kunt bewegen en gemakkelijker weer in slaap kunt komen nadat u ‘s nachts door pijn wakker bent geworden.

Er zijn veel verschillende soorten matrassen beschikbaar, waaronder traagschuim en latex. Een matras moet stevig maar niet hard zijn; u moet de hardheid en de hoogte kunnen aanpassen aan de houding waarin u slaapt. Uw matras moet ook voldoende steun bieden aan uw lichaam als het ‘s nachts buigt of draait. Door de hoogte of diepte van uw hoofd ten opzichte van de rest van uw lichaam aan te passen, kunt u de druk op pijnlijke plekken verlichten, zodat u zich pijnvrij kunt bewegen en gemakkelijker weer kunt gaan slapen als u ‘s nachts wakker wordt van de pijn.

Dat geldt ook voor uw slaaphouding. Het is belangrijk dat u een comfortabele houding vindt – maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan als uw schouders pijnlijk zijn.

  • Probeer op uw rug te slapen. Als op uw rug slapen moeilijk is, probeer dan een kussen tussen uw knieën te leggen om de spanning te verlichten.
  • U kunt ook proberen op uw zij te slapen met één kussen (of geen) tussen uw knieën en een ander achter u ter ondersteuning. Als dit niet werkt, probeer het dan met twee kussens achter u en één onder elke knie.
  • Uw matras moet stevig zijn – als het te zacht is, zal het matras meegeven wanneer u ‘s nachts gaat liggen, wat ‘s morgens meer pijn kan veroorzaken dan voor u in slaap viel! Een traagschuimmatras kan perfect zijn voor dit soort situaties, omdat het een goede ondersteuning biedt zonder te stijf aan te voelen, zoals sommige andere soorten hebben.

Dus wat is de conclusie?

Het belangrijkste is dat schouderpijn slaap kan beïnvloeden, en daarom moet je manieren vinden om ervoor te zorgen dat dat zo min mogelijk gebeurt. Je moet niet alleen vertrouwen op medicatie of op manieren om ermee om te gaan, zoals midden in de nacht opstaan – er zijn andere manieren om schouderpijn te behandelen, zodat het je slaapcyclus helemaal niet verstoort!

De juiste matras en kussen kunnen het verschil maken.

Ontdek de Voordelen en Nadelen van Slapen op de Grond

De Vloer als Slaapplaats: Ontdek de Voordelen en Nadelen van Slapen op de Grond Slapen is een cruciaal onderdeel van ons dagelijks leven en de manier waarop we slapen kan onze gezondheid en welzijn aanzienlijk beïnvloeden. Een alternatieve slaapoptie die steeds meer...

Kies slim: hard of zacht matras bij rugpijn?

Hard of zacht matras bij rugpijn: wat is de beste keuze? Er bestaat al lange tijd een misvatting dat een hard matras de beste keuze is bij rugpijn. Echter, recent onderzoek uit Spanje onder ruim 300 volwassenen met onverklaarbare lage rugpijn heeft aangetoond dat dit...

Hoofdkussen voor nekklachten

Hoofdkussen voor nekklachten Als u last heeft van nekklachten, bent u misschien op zoek naar het een hoofdkussen tegen nekklachten. Nekklachten komen vaak voor als gevolg van onze sedentaire levensstijl, en het kan het moeilijk maken om goed te slapen. Het gebruik van...

Alleen DEZE WEEK krijgt u 40% EXTRA korting!

De extra 40% geldt voor alle boxsprings, matrassen & matrastoppers.

GRATIS kussens(s)
Bij aankoop van een boxspring krijgt u alleen deze week 1 of 2 keer ons als beste geteste aanpasbare kussen cadeau.

* Tot 120 cm breed 1 x aanpasbaar kussen t.w.v. €119,00
* Vanaf 120 cm breed 2 x aanpasbaar kussen t.w.v. €238,00

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.