Traagschuim matras

door | aug 10, 2022 | Matrassen

Traagschuim matras

Een traagschuim matras is een type slaapoppervlak dat zich naar uw lichaam vormt. Het unieke ontwerp helpt drukpunten te verlichten en biedt een meer rustgevende nachtrust dan traditionele matrassen, hoewel ze prijzig kunnen zijn. Een traagschuim matras is gemaakt met visco-elastische polymeergel, waardoor ze zich naar de contouren van uw lichaam vormen. Ze zijn vooral nuttig voor mensen met rugpijn die extra ondersteuning en drukverlichting nodig hebben, omdat hun ontwerp het gevoel nabootst dat u met iemand anders in bed slaapt – ze passen zich aan uw lichaam aan!

Wat is traagschuim en hoe werkt het?

Traagschuim is een uniek materiaal dat zich naar de contouren van uw lichaam vormt. Het werd in 1966 door de NASA ontwikkeld, maar het werd pas populair toen het in 1987 door Tempur-Pedic International aan het publiek werd geïntroduceerd. Vandaag de dag wordt traagschuim in van alles gebruikt, van matrassen tot kussens en zelfs schoenen!

Het cruciale ingrediënt van traagschuim is polyurethaan – een stof die al jaren wordt gebruikt in diverse producten zoals tapijtvulling, bekledingsschuim, zitkussens en nog veel meer.

Traagschuim is een visco-elastisch materiaal. Dit betekent dat het zacht en flexibel is als u er druk op uitoefent, maar hard wordt als u het met rust laat. Het is gemaakt van polyurethaan – een synthetisch polymeer dat de basis vormt van veel producten, waaronder isolatie, dichtingsproducten en pakkingen (de mechanische onderdelen van machines).

Hoe is een traagschuim matras anders dan traditionele matrassen?

Een traagschuim matras is vaak wat duurder dan traditionele matrassen omdat ze anders zijn vervaardigd. Traagschuim bestaat uit een visco-elastisch materiaal dat reageert op druk, wat betekent dat het zachter wordt als u erop ligt en zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt als u uit bed stapt. Het traagschuim absorbeert ook lichaamswarmte, waardoor de matras na verloop van tijd zachter wordt bij toenemend gebruik. Deze eigenschap maakt een traagschuim matras duurzamer dan traditionele matrassen omdat er minder slijtage optreedt bij herhaald gebruik.

Bovendien biedt traagschuim vaak meer ondersteuning dan traditionele matrassen omdat het zich vormt naar de vorm van uw lichaam voor optimale ondersteuning waar u dat het meest nodig hebt (bijv. uw heupen). Traagschuim heeft echter de neiging minder goed te ademen dan traditionele materialen zoals veren of staalspiralen; dit kan ertoe leiden dat sommige mensen ‘s nachts met warme plekken wakker worden als hun slaaphouding niet genoeg luchtstroom onder hen toelaat (bv. als ze met hun gezicht naar beneden slapen).

Welke soorten slapers doen het goed op een traagschuim matras?

Als u een zijslaper bent, is een traagschuim matras een goede keuze. Dit komt omdat ze bekend staan als ondersteunend en stevig genoeg om een comfortabele nachtrust te bieden.

Maar als je weet dat je lichaam iets nodig heeft met meer ondersteuning dan wat traditionele binnenvering matrassen bieden (en minder veerkracht van spoelen), dan kan traagschuim perfect zijn voor uw behoeften! Het helpt ook dat dit soort bedden hebben de neiging om langer mee dan andere soorten ook, dus dit zal geld besparen op de lange termijn ook!

Hetzelfde geldt voor zwangere vrouwen die willen iets zacht, maar ondersteunend als ze gaan liggen ‘s nachts; traagschuim biedt alles wat ze nodig hebben zonder in te boeten comfort of betaalbaarheid, waardoor ze ideale kandidaten ook!

Is een traagschuim matras geschikt voor mij?

Als u een zijslaper of rugslaper bent, is een traagschuim matras een goede optie voor u. Ze bieden veel drukverlichting en comfort, waardoor ze de ideale keuze zijn voor mensen die last hebben van chronische pijn in hun onderrug. Als u last heeft van pijn in uw heupen of onderrug wanneer u op een te stevig matras slaapt, kan dit type matras helpen deze symptomen te verbeteren door uw lichaam meer ondersteuning te geven.

Als u op zoek bent naar een kwaliteitsmatras die u de ondersteuning en het comfort biedt dat u nodig hebt, is een traagschuim matras een uitstekende optie. Een traagschuim matras is ondersteunend en comfortabel, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die last hebben van gewrichtspijn of andere aandoeningen. Ze zijn ook geweldig voor mensen die warm slapen, omdat deze matrassen koel blijven gedurende de nacht.

 

Wat is traagschuim en hoe werkt het?

Gifvrije matrassen en toppers

Waarom een gifvrij matras of topper van essentieel belang is Het is al vaker voorgekomen dat sommige fabrikanten en retailers hun matrassen en toppers hebben moeten terugroepen omdat deze gifstoffen bevatten. Matrassen en toppers kunnen giftige stoffen bevatten...

Beste matras bij slecht slapen

Beste matras bij slecht slapen Slecht slapen, het overkomt velen Niets is zo vervelend als slecht slapen en u bent zeker niet de enige die hier last van heeft. Vele mensen slapen niet goed en krijgen niet de juiste nachtrust. Wanneer u slecht slaapt heeft dit een...

Koudschuim matras

Koudschuim matras Een koudschuim matras biedt een unieke combinatie van ondersteuning, comfort en duurzaamheid. Het schuim is koud getemperd om zijn stevige gevoel te bereiken, maar het reageert nog steeds genoeg om geweldige drukverlichting te bieden. Omdat het...

Gebruik code: 22-25APRIL

Alleen maandag 22 t/m donderdag 25 april 2024 krijgt u bovenop de 25% korting nog eens een extra KORTING van 10% + gratis hoofdkussen(s)!!

De extra 10% geldt voor alle boxsprings, matrassen en toppers. De gratis kussen(s) i.v.m. de hoge waarde alleen voor boxsprings en matrassen.

GRATIS CADEAU
* Tot 120 cm breed 1 x aanpasbaar kussen t.w.v. €119,00
* Vanaf 120 cm breed 2 x aanpasbaar kussen t.w.v. €238,00

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.