Slaapkwaliteit

door | aug 17, 2022 | Slapen

Slaapkwaliteit

Slaap is een essentieel onderdeel van het leven. Om uw slaapkwaliteit te verbeteren, heeft u een goed matras en kussen nodig.

Het belang van slaap.

Slaap is belangrijk voor uw lichaam en geest, er hierbij telt de slaapkwaliteit dus ook mee. Slaap helpt u helderder te denken, stelt u in staat taken uit te voeren met meer focus en energie, behoudt een gezond gewicht en vermindert stress. Als extra bonus geeft voldoende slaap ook een boost aan uw immuunsysteem, zodat u minder snel ziek wordt (of als u toch ziek wordt, zal het minder ernstig zijn).

De National Sleep Foundation beveelt 7-9 uur slaap per nacht aan voor volwassenen onder de 65 jaar; oudere volwassenen hebben iets minder nodig-6-8 uur.

Het belang van slaap voor je lichaam.

Slaap is belangrijk voor het lichaam om te herstellen en te regenereren. Wanneer u slaapt, geeft uw lichaam groeihormonen af die uw lichaam helpen groeien en ontwikkelen. Slaap helpt je lichaam ook bij het ontgiften, wat betekent dat het gifstoffen uit het bloed kan verwijderen. Hoe meer gifstoffen in het bloed, hoe moeilijker het voor je is om in slaap te vallen en te blijven. Des te belangrijker de slaapkwaliteit.

Slaap is belangrijk voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel, want als je niet genoeg slaapt, werkt je insuline niet goed, wat kan leiden tot diabetes of gewichtstoename doordat hoge bloedsuikerspiegels niet goed worden gereguleerd door insuline in het lichaam.

Slaap is ook belangrijk voor het herstel van spieren, want tijdens de slaap groeit spierweefsel sneller dan op enig ander moment van de dag of nacht! Als u niet voldoende rust krijgt, zal dit niet effectief gebeuren, wat kan leiden tot spierpijn na de training als deze niet wordt uitgevoerd zonder de juiste herstelzorg achteraf door voldoende rust te nemen voordat u verdere trainingsoefeningen doet, waarbij spierweefsels pijn kunnen doen als gevolg van te veel activiteit direct nadat men eerder vandaag (of gisteren) klaar is met trainen.

Het is belangrijk om een goede matras, kussen en topper te hebben om een goede slaapkwaliteit te hebben.

Een goede matras, kussen en topper zijn essentieel voor een goede slaapkwaliteit. De matras moet comfortabel en ondersteunend zijn en mag ‘s morgens geen rugpijn veroorzaken. Het is belangrijk om een stevig of middelmatig stevig matras te kiezen voor een optimale ondersteuning van uw ruggengraat.

U hebt een kussen nodig dat uw nek goed ondersteunt, zodat u ‘s morgens niet wakker wordt met een stijve nek. Een standaard kussen is het meest geschikt voor de meeste mensen, maar als u moeite heeft om op uw zij te slapen, kunt u twee kussens onder uw hoofd gebruiken in plaats van alleen een groot kussen (ook wel dubbel kussen genoemd).

Als u lijdt aan een vorm van pijn, zoals artritis, lage rugpijn of ischias dan is het raadzaam om een ergonomisch ontworpen traagschuim matras te gebruiken, omdat het veel verlichting biedt van deze soorten pijn tijdens de slaap en ook voldoende ondersteuning biedt die nodig is voor lichaamsdelen tijdens het slapen ‘s nachts.”

Het is belangrijk om een goede matras, kussen en topper te hebben om een goede slaapkwaliteit te hebben.

Gifvrije matrassen en toppers

Waarom een gifvrij matras of topper van essentieel belang is Het is al vaker voorgekomen dat sommige fabrikanten en retailers hun matrassen en toppers hebben moeten terugroepen omdat deze gifstoffen bevatten. Matrassen en toppers kunnen giftige stoffen bevatten...

Beste matras bij slecht slapen

Beste matras bij slecht slapen Slecht slapen, het overkomt velen Niets is zo vervelend als slecht slapen en u bent zeker niet de enige die hier last van heeft. Vele mensen slapen niet goed en krijgen niet de juiste nachtrust. Wanneer u slecht slaapt heeft dit een...

Hoofdkussen voor nekklachten

Hoofdkussen voor nekklachten Als u last heeft van nekklachten, bent u misschien op zoek naar het een hoofdkussen tegen nekklachten. Nekklachten komen vaak voor als gevolg van onze sedentaire levensstijl, en het kan het moeilijk maken om goed te slapen. Het gebruik van...

Alleen DINSDAG 14 t/m MAANDAG 2e Pinksterdag 20 mei 2024 krijgt u 40% EXTRA korting + gratis hoofdkussen(s)!!

De extra 40% geldt voor alle boxsprings, matrassen en toppers.

De gratis kussen(s) i.v.m. de hoge waarde alleen voor boxsprings en matrassen.

GRATIS CADEAU
* Tot 120 cm breed 1 x aanpasbaar kussen t.w.v. €119,00
* Vanaf 120 cm breed 2 x aanpasbaar kussen t.w.v. €238,00

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.