Rugpijn na slapen

door | aug 10, 2022 | Rugklachten

Rugpijn na slapen

Rugpijn komt veel voor: ongeveer 80% van de volwassenen heeft er op een bepaald moment in zijn leven last van. Het kan worden veroorzaakt door verschillende problemen, waaronder een slechte houding of slaapgewoonten. Bij rugpijn na slapen, zijn er enkele eenvoudige manieren om vast te stellen wat de oorzaak kan zijn en hoe u het probleem kunt verhelpen.

De verkeerde matras

Wanneer u een nieuwe matras koopt, is het eerste wat u moet doen, hem uittesten. Ga daarvoor op de matras liggen en kijk hoe hij aanvoelt als u voor het eerst gaat liggen. Als u moet schuiven om in uw favoriete slaaphouding te komen, dan is dat geen goede indicatie of dit uw ideale matras is of niet.

Kijk vervolgens naar de hardheidsgraad van de schuimlaag (lagen). Hoewel verschillende mensen de voorkeur geven aan verschillende hardheidsgraden, afhankelijk van hun voorkeuren en slaapstijl (sommigen vinden het prettig om in zachte lagen gewikkeld te zijn, terwijl anderen de voorkeur geven aan een steviger gevoel), vallen de meeste matrassen ergens in drie categorieën: zacht, medium of stevig.

Het is belangrijk dat u een matras vindt die het beste past bij uw lichaamstype en vorm, omdat slapen op een oncomfortabele ondergrond na verloop van tijd kan leiden tot rugpijn na slapen als er niets aan gedaan wordt – en pijn kan het in slaap vallen bemoeilijken!

Een verandering in beddengoed

  • Matrassen. Als u al meer dan acht jaar een matras hebt, is het misschien tijd voor een nieuwe. Matras technologie heeft een lange weg afgelegd in de afgelopen jaren, en u zult merken dat het soort beddengoed dat u gebruikt op uw matras net zo belangrijk is als de leeftijd.
  • Beddengoed. Uw slaapkamer kan van invloed zijn op hoe goed u slaapt, dus probeer uw lakens te vervangen als ze oud of gescheurd zijn, of vervang ze helemaal door zachtere en ademende lakens (zoals deze). Overweeg ook om te investeren in kussens van hoge kwaliteit, gemaakt van natuurlijke materialen zoals veren of dons; deze houden uw hoofd koel terwijl het de hele nacht ondersteund blijft.
  • Matras topper: Een matras topper is een andere optie voor het toevoegen van wat extra comfort aan een oudere of versleten matras; dit type accessoire biedt ook extra ondersteuning voor degenen die het nodig hebben, maar nog niet hun hele bed willen vervangen – veel komen met afneembare hoezen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gewassen!

Er zijn veel redenen waarom u rugpijn kunt krijgen na het slapen, maar er zijn ook mogelijke oplossingen.

  • De eerste stap om rugpijn na slapen aan te pakken, is uw houding tijdens het slapen te veranderen. Vermijd slapen op uw buik of zij en probeer uw ruggengraat recht te houden door uw knieën en heupen op één lijn te houden. Als dit niet lukt, kunt u overwegen een kussen tussen uw knieën te gebruiken voor extra ondersteuning.
  • Een matrasbeschermer helpt om drukpunten te verlichten die ongemak kunnen veroorzaken wanneer u ligt.
  • De aanschaf van een nieuwe matras!
Er zijn veel redenen waarom u rugpijn kunt krijgen na het slapen, maar er zijn ook mogelijke oplossingen.

Pijn tussen schouderbladen

Pijn tussen schouderbladen U wordt wakker met pijn tussen schouderbladen. Dit kan een symptoom zijn van veel gezondheidsproblemen, dus het is belangrijk te begrijpen wat de oorzaak kan zijn en een oplossing te vinden. Matras kwaliteit Als u last hebt van pijn tussen...

Pijn in onderrug en heupen na slapen

Pijn in onderrug en heupen na slapen Je wordt wakker met een zere rug. Je hebt heerlijk geslapen, en je bent fris maar stijf. Maar waarom? Er zijn een paar redenen voor dit veel voorkomende fenomeen die gemakkelijk kunnen worden opgelost met een paar eenvoudige...

Pijn in onderrug

Pijn in onderrug Pijn in onderrug kan door veel factoren worden veroorzaakt. De juiste matras is een belangrijk onderdeel van een gezonde en comfortabele nachtrust. Het juiste comfort Het is belangrijk om een matras te vinden die voor u comfortabel is. Comfort is...

Voorwaarden EXTRA KORTING

U krijgt alleen deze week 5% EXTRA korting op alle matrassen en boxsprings. Dit is dus extra bovenop de al eerder door ErkendMatras® verlaagde prijzen op de matrassen en boxsprings. De 5% extra korting geldt niet op de matrastoppers, kussens en accessoires. Deze zijn onlangs al dusdanig laag afgeprijsd, dat de extra procentuele korting op deze artikelen niet meer mogelijk is.

Activeer de code in de checkout nadat u op 'voeg toe aan winkelwagen' hebt geklikt om uw korting te activeren.