Pijn in onderrug

door | aug 10, 2022 | Rugklachten

Pijn in onderrug

Pijn in onderrug kan door veel factoren worden veroorzaakt. De juiste matras is een belangrijk onderdeel van een gezonde en comfortabele nachtrust.

Het juiste comfort

Het is belangrijk om een matras te vinden die voor u comfortabel is. Comfort is subjectief, dus het is het beste om uit te zoeken welk type matras voor uw lichaam werkt. De belangrijkste punten om op te letten bij het vinden van de juiste matras zijn:

  • U moet comfortabel kunnen slapen op uw matras
  • U moet vrij kunnen bewegen op uw matras
  • U moet gemakkelijk van houding kunnen veranderen

Een goede basis

Een belangrijk aspect van een goede slaaphouding is het hebben van de juiste matras. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. U kunt een nieuwe boxspring of matras kopen, of als u geld wilt besparen en uw bestaande matras al een tijdje gebruikt, kunt u er een extra laag bovenop leggen. Bovendien zijn er matrassen met ingebouwde veren die uw lichaam op verschillende manieren helpen ondersteunen, afhankelijk van de druk die u erop uitoefent (dit wordt “drukverlaging” genoemd). Dit kan helpen tegen pijn in onderrug.

Er zijn ook matrassen met traagschuim die zich om uw lichaam vormen wanneer u gaat liggen en die hun oorspronkelijke vorm terugkrijgen wanneer u weer opstaat – deze zijn uitstekend voor mensen met pijn in onderrug omdat ze het gewicht gelijkmatig over het oppervlak van de matras verdelen, zodat geen enkel deel op een bepaald moment te veel druk te verduren krijgt.

Naast het kopen van een echt matras is er ook nog een andere optie: het kopen van een speciale matrasbeschermer die onder uw lakens komt en de warmte binnenhoudt zodat u het ‘s nachts niet koud heeft (wat ook helpt om pijn te voorkomen).

De juiste matras is belangrijk om pijn in onderrug te helpen voorkomen.

Een goed matras kan pijn in onderrug helpen voorkomen door uw ruggengraat te ondersteunen en de druk op uw rug te verminderen. Een matrasbeschermer biedt extra ondersteuning door een extra laag demping aan de matras toe te voegen, waardoor u gemakkelijker in en uit bed kunt stappen zonder uzelf te belasten. Als u bijvoorbeeld boxsprings van slechte kwaliteit in uw bedframe heeft, kunnen deze doorzakken onder het gewicht van twee mensen die er tegelijk op slapen. Dit kan uw onderrug en andere delen van uw lichaam na verloop van tijd onnodig belasten.

Als u op zoek bent naar een matras, is het belangrijk dat u er een vindt die comfortabel en ondersteunend is. Als u pijn in onderrug heeft wanneer u ‘s morgens uit bed stapt, dan is het misschien tijd om van matras te veranderen! De juiste matras kan de pijn in onderrug verlichten, zodat u ‘s nachts lekker kunt slapen.

 

 

De juiste matras is belangrijk om pijn in onderrug te helpen voorkomen.

Pijn tussen schouderbladen

Pijn tussen schouderbladen U wordt wakker met pijn tussen schouderbladen. Dit kan een symptoom zijn van veel gezondheidsproblemen, dus het is belangrijk te begrijpen wat de oorzaak kan zijn en een oplossing te vinden. Matras kwaliteit Als u last hebt van pijn tussen...

Rugpijn na slapen

Rugpijn na slapen Rugpijn komt veel voor: ongeveer 80% van de volwassenen heeft er op een bepaald moment in zijn leven last van. Het kan worden veroorzaakt door verschillende problemen, waaronder een slechte houding of slaapgewoonten. Bij rugpijn na slapen, zijn er...

Pijn in onderrug en heupen na slapen

Pijn in onderrug en heupen na slapen Je wordt wakker met een zere rug. Je hebt heerlijk geslapen, en je bent fris maar stijf. Maar waarom? Er zijn een paar redenen voor dit veel voorkomende fenomeen die gemakkelijk kunnen worden opgelost met een paar eenvoudige...

Alleen DEZE WEEK krijgt u 40% EXTRA korting!

De extra 40% geldt voor alle boxsprings, matrassen & matrastoppers.

GRATIS kussens(s)
Bij aankoop van een boxspring krijgt u alleen deze week 1 of 2 keer ons als beste geteste aanpasbare kussen cadeau.

* Tot 120 cm breed 1 x aanpasbaar kussen t.w.v. €119,00
* Vanaf 120 cm breed 2 x aanpasbaar kussen t.w.v. €238,00

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.