Pijn in onderrug en heupen na slapen

door | aug 10, 2022 | Rugklachten

Pijn in onderrug en heupen na slapen

Je wordt wakker met een zere rug. Je hebt heerlijk geslapen, en je bent fris maar stijf. Maar waarom? Er zijn een paar redenen voor dit veel voorkomende fenomeen die gemakkelijk kunnen worden opgelost met een paar eenvoudige aanpassingen aan uw routine. Het goede nieuws is dat het niet uitmaakt hoe oud u bent of hoe vaak dit gebeurt, er zijn manieren om te voorkomen dat pijn in onderrug en heupen na slapen weer voorkomt. Laten we eens kijken naar enkele oorzaken en oplossingen voor lage rugpijn na het slapen.

Waarom word ik wakker met een pijnlijke rug?

De meest voorkomende oorzaak van pijn in onderrug en heupen na slapen is de houding waarin u slaapt. U kunt wakker worden met een pijnlijke rug en heupen als u:

  • Op uw zij of buik slaapt (bijvoorbeeld door een kussen tussen uw benen te gebruiken). Dit kan druk uitoefenen op de tussenwervelschijven van de wervelkolom, waardoor deze kunnen verschuiven en pijn kunnen veroorzaken.
  • Op uw zij slaapt met een kussen onder één been. Ook dit kan druk uitoefenen op de tussenwervelschijven, waardoor deze kunnen verschuiven en pijn gaan doen.

Probeer deze tips om rugpijn na het slapen te verlichten

Wat u kunt doen om rugpijn na het slapen te verlichten:

  • Zorg ervoor dat uw matras goed past. Een te zacht of te hard matras zal rugpijn veroorzaken, dus koop er een die precies goed voor u is. Bij ErkendMatras maken we het matras speciaal voor jou!

Hoe voorkom je Pijn in onderrug en heupen na slapen?

Pijn in onderrug en heupen na het slapen een veel voorkomend probleem. Er zijn echter veel manieren om dit te voorkomen of om er beter mee om te gaan als u er toch last van heeft. Als u uw huidige matras wilt vervangen en u wilt er een die deze problemen voorkomt, bekijk dan hier onze lijst met best beoordeelde producten! We hopen dat dit artikel een aantal vragen heeft beantwoord over waarom je rug pijn doet als je gaat liggen en hoe je dit kunt verhelpen. Laat het ons weten als je nog meer vragen hebt via onze contactpagina.

Hoe voorkom je Pijn in onderrug en heupen na slapen?

Spierklachten

Spierklachten Als u met spierklachten wakker wordt, is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe matras. Dit kan ook helpen om wat van uw pijn te verlichten. Een matras dat de rondingen van uw lichaam ondersteunt, kan de pijn verlichten en u in de juiste positie voor...

Schouderpijn

Schouderpijn Uw schouders zijn essentieel in uw dagelijks leven. Ze helpen u reiken, duwen, tillen en trekken. En dat heeft ook invloed op de kwaliteit van uw slaap. Je beseft het misschien niet, maar je gebruikt je schouders voor zowat alles. Ze helpen je reiken,...

Pijn tussen schouderbladen

Pijn tussen schouderbladen U wordt wakker met pijn tussen schouderbladen. Dit kan een symptoom zijn van veel gezondheidsproblemen, dus het is belangrijk te begrijpen wat de oorzaak kan zijn en een oplossing te vinden. Matras kwaliteit Als u last hebt van pijn tussen...
Alleen deze week 25% tot 70% KORTING op het volledige assortiment!

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.