Nekpijn

door | aug 10, 2022 | Nekklachten

Nekpijn

Nekpijn en pijn in de schouders schouders kan het gevolg zijn van een slechte houding of gewoon van het slapen op een verkeerde matras. De beste manier om te bepalen of uw matras de oorzaak is van uw nekpijn, is door te proberen in verschillende houdingen en met verschillende kussens te slapen. Leg een kussen onder uw nek als u plat ligt en leg uw hoofd er dan tegen als u op uw zij ligt. Zo kunt u bepalen of u problemen hebt met de uitlijning wanneer u ligt of op de ene zij slaapt in plaats van op de andere.

Heeft u een nieuwe matras gekocht, de hardheid van uw huidige matras veranderd, of op een andere matras geslapen?

Hebt u een nieuw matras gekocht, de hardheid van uw huidige matras veranderd of op een ander matras geslapen?

Zo ja: De verandering kan uw nekpijn hebben verergerd. Als u bijvoorbeeld op een zachter matras hebt geslapen dan normaal, kan dit een verhoogde druk op het voorste deel van uw lichaam (inclusief uw nek) hebben veroorzaakt.

Zo niet: Het kan zijn dat u last heeft van spierspanning in andere delen van uw lichaam die van invloed zijn op hoe goed u ‘s nachts slaapt. Probeer in dit geval de kwaliteit van alle aspecten van de slaap te verbeteren, inclusief activiteiten die voor het slapengaan plaatsvinden, zoals lichaamsbeweging en vroeger dan normaal eten

Heeft u onlangs een kussen gekocht of bent u een kussen gaan gebruiken dat u voorheen niet gebruikte?

Voordat u een beslissing neemt over uw hoofdkussen, is het belangrijk te begrijpen hoeveel verschillende soorten hoofdkussens er zijn. Het type kussen is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar er zijn enkele factoren die u kunnen helpen bepalen welk type kussen voor u het beste is. De grootte van het kussen, de hardheid of zachtheid van het kussen, en de leeftijd van uw kussen spelen allemaal een rol bij het bepalen of u al dan niet een nieuw kussen moet aanschaffen.

Als u nekpijn heeft bij het gebruik van uw huidige kussen, dan is het misschien tijd om het te vervangen. Vraag uzelf eerst af: heb ik liever een stevig kussen? Of zachte kussens? Heb ik extra ondersteuning nodig voor mijn nek? Het juiste antwoord zal helpen om te bepalen welk type kussen voor mij geschikt is.”

Uw probleem kan te maken hebben met uw bed

Als u nekpijn heeft, is het belangrijk om na te denken over de mogelijkheid dat uw bed de oorzaak is. Een matras dat uw lichaam niet goed ondersteunt, kan de spieren irriteren en de druk op de gewrichten verhogen, wat tot nekpijn en ongemak leidt. Bovendien, als u het grootste deel van de dag in bed ligt te lezen of tv kijkt, kan dit ook tot nekpijn leiden.

 

Heeft u vaak nekpijn?

Gifvrije matrassen en toppers

Waarom een gifvrij matras of topper van essentieel belang is Het is al vaker voorgekomen dat sommige fabrikanten en retailers hun matrassen en toppers hebben moeten terugroepen omdat deze gifstoffen bevatten. Matrassen en toppers kunnen giftige stoffen bevatten...

Beste matras bij slecht slapen

Beste matras bij slecht slapen Slecht slapen, het overkomt velen Niets is zo vervelend als slecht slapen en u bent zeker niet de enige die hier last van heeft. Vele mensen slapen niet goed en krijgen niet de juiste nachtrust. Wanneer u slecht slaapt heeft dit een...

Hoofdkussen voor nekklachten

Hoofdkussen voor nekklachten Als u last heeft van nekklachten, bent u misschien op zoek naar het een hoofdkussen tegen nekklachten. Nekklachten komen vaak voor als gevolg van onze sedentaire levensstijl, en het kan het moeilijk maken om goed te slapen. Het gebruik van...

Alleen DEZE WEEK krijgt u 40% EXTRA korting!

De extra 40% geldt voor alle boxsprings, matrassen & matrastoppers.

GRATIS kussens(s)
Bij aankoop van een boxspring krijgt u alleen deze week 1 of 2 keer ons als beste geteste aanpasbare kussen cadeau.

* Tot 120 cm breed 1 x aanpasbaar kussen t.w.v. €119,00
* Vanaf 120 cm breed 2 x aanpasbaar kussen t.w.v. €238,00

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.