Kies slim: hard of zacht matras bij rugpijn?

door | apr 12, 2024 | Hard of zacht matras bij rugpijn: Wat is de beste keuze?

Hard of zacht matras bij rugpijn: wat is de beste keuze?

Er bestaat al lange tijd een misvatting dat een hard matras de beste keuze is bij rugpijn. Echter, recent onderzoek uit Spanje onder ruim 300 volwassenen met onverklaarbare lage rugpijn heeft aangetoond dat dit niet per se waar is. In feite bleken patiënten die op een zacht matras sliepen, significant minder ongemak en pijn te ervaren dan degenen die kozen voor een harder matras.

De gevolgen van een te hard matras

Een te hard matras kan leiden tot pijnlijke drukpunten, zoals op de schouders en heupen. Dit kan de bloedcirculatie belemmeren en oncomfortabel draaien tijdens de slaap veroorzaken. Als uw matras goed past bij uw lichaamsgewicht en -lengte, maar toch niet comfortabel aanvoelt, kan een matrastopper een oplossing zijn om extra zachtheid toe te voegen.

De nadelen van een te zacht matras

Een te zacht matras kan leiden tot een ‘hangmat effect’, waarbij het lichaam te ver wegzakt en de wervelkolom niet correct wordt ondersteund. Dit kan leiden tot rugklachten en een onrustige slaap. Bovendien kan een te zacht matras de bewegingsvrijheid verminderen en de vochtafvoer beperken.

Het optimale matras bij rugpijn

Ervaart u wel eens pijn in uw onderrug na het slapen? Een ideaal matras zorgt voor optimale ondersteuning, waarbij de wervelkolom in een natuurlijke S-vorm ligt bij rugligging en horizontaal bij zijligging. Dit betekent ondersteuning bij het stuitje, schouders en nek, en opvulling in de rugholte.

Als u een nieuw matras zoekt vanwege rugklachten zoals pijn in de onderrug na het slapen, is het lastig kiezen. Kiest u voor de drukverlagende eigenschappen van traagschuim (zachter) of juist voor koudschuim (harder) met weer een betere ventilatie? Wellicht een combinatie van beide misschien? Gelukkig hoeft u bij ons niet langer te kiezen, want ErkendMatras® heeft het beste van alle matrassoorten in één matras gecombineerd. Een gepersonaliseerd matras wat volledig is aangepast aan uw gewicht, lengte, lichaamsbouw en zelfs eventuele klachten van uw persoonlijke en unieke lichaam. Daarnaast heeft ErkendMatras® voor u het perfecte matras betaalbaar gemaakt. Stel eenvoudig uw ErkendMatras® samen op onze website en geniet binnenkort van een pijnvrije, verkwikkende nachtrust!

hand op matras

xr:d:DAGCMhN6pTQ:9,j:1351504516853949292,t:24041210

Welke andere voordelen biedt ErkendMatras®

Naast dat het ErkendMatras® het beste matras is bij rugklachten, bieden wij nog vele andere voordelen en gemakken. Zo krijgt u bij ons standaard 120 nachten proefslaapgarantie, zodat u de tijd heeft om aan uw nieuwe ErkendMatras® te wennen en haar voordelen te ervaren. Daarnaast is onze bezorging gratis, krijgt u 15 jaar garantie op uw ErkendMatras® en geniet u van voordelige prijzen.

Bezoek onze showroom in Breda!

Ervaart u last van pijn in uw onderrug en heeft u een nieuwe matras of topper nodig? Dan bent u bij ons bij het juiste adres. Bij ErkendMatras® vindt u matrassen en toppers in alle afmetingen, op maat gemaakt van uw persoonlijk lichaamsbouw. En met alle maten bedoelen we ook álle maten, dus u kunt ook zonder rugpijn slapen op uw ErkendMatras® of topper in de caravan, de camper of op de boot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een matras 120 x 200, of een matras 130 x 190. Bij vragen kunt u ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of breng een bezoek in onze showroom in Breda. Wij helpen u graag verder!

Alleen DINSDAG 14 t/m MAANDAG 2e Pinksterdag 20 mei 2024 krijgt u 40% EXTRA korting + gratis hoofdkussen(s)!!

De extra 40% geldt voor alle boxsprings, matrassen en toppers.

De gratis kussen(s) i.v.m. de hoge waarde alleen voor boxsprings en matrassen.

GRATIS CADEAU
* Tot 120 cm breed 1 x aanpasbaar kussen t.w.v. €119,00
* Vanaf 120 cm breed 2 x aanpasbaar kussen t.w.v. €238,00

120 nachten gratis proefslapen

Omdat wij meer dan overtuigd zijn van het slaapcomfort van ErkendMatras®, wat natuurlijk geheel op uw persoonlijke lichaamsbouw is afgestemd en daarom onmogelijk beter kan zijn op een ander matras, verlenen wij u een proefslaapgarantie van 120 nachten. Als u niet voor honderd procent tevreden bent, laat ons dit dan binnen deze 120 nachten weten, waarna u het matras vervolgens terug kunt sturen en het volledige aankoopbedrag retour krijgt.

Wel vragen we u het op maat van uw lichaamsbouw geproduceerde ErkendMatras® een eerlijke kans te geven door het matras minimaal 30 dagen uit te proberen. Afhankelijk van het matras wat u hiervoor gewend bent heeft uw lichaam de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen.